dimecres, 28 de febrer del 2018

DESPRÉS DE LA FI DEL MÓN

DESPRES DE LA FI DEL MONJ
Autora: Mariona Clarís Ruiz

El dia 21 de febrer vam anar al CCB a veure una exposició del futurJ.
Quan vam arribar vam veure un video sobre el planeta que explicava que si fem mal al planeta ens fem mal a nosaltres i ens deien que penséssim com si fóssim un bosc, o una medusa... J
Com que nosaltres hem canviat molt el planeta hem de pensar com el podem mantenirJ.
Després  vam anar a veure una casa del 2050. Hi havia un carro de la compra de joguina que era un record perquè al 2050 segons el que diuen no hi hauran supermercats L. Quan miraves per la finestra veies tot molt fosc i contaminatL.
També vam veure una zona amb unes imatges gegants fetes des de avions avionetes o drons... i va estar molt divertit perquè les fotografies estaven col·locades en forma de laberintJ. Era per adonar-nos de tots els canvis que provoquen els humans en el paisatge.
També hi havia un reportatge sobre les fàbriques de roba a Bangla Desh per ser conscients de que si a vegades la roba que comprem es barata és perquè hi ha treballadors fabricant-la en dures condicions i contaminant l’aigua d’aquells països L.
Una frase important de l’exposició era:
“Aquesta civilització s’extingirà tal i com la coneixem ara.
Som els primitius d’una nova civilització.”


dimarts, 20 de febrer del 2018

EL LLAC ASSASSÍ


LLAC ASSASSÍ   Autora: Claudia Moreno Pérez
Resum del llibre
Sabies  que a la terra hi han llacs assassins,capaços de matar tots els qui son al vora? Doncs al Camerun hi ha un llac d’aquests: el llac Nyos.
I allà és on van els pares d’en Max amb la seva  ONG, i també la Serena a  fer-hi un reportatge.

 
L ’Emi i en Max els acompanyen i ben aviat descobriran  que els boscos africans amaguen molts més perills que no es pensaven.
FiJ

divendres, 16 de febrer del 2018

CARNESTOLTES 2018


Carnestoltes 2018
Autor: Andreu Montmany  Sánchez

La classe de 3 anys es va disfressar d’ Astronautes, les de 4 anys de prehistòrics, la de 5 anys de prehistòrics també, 1er A de científics, 1er B d’amics de la Malala, 2on de cèl·lules, 3er A de hippies, 3er B de romans, 4rt A de foc,  4art B d’aus rapinyaires, i 5è B de la guàrdia reial de Londres.
La nostra classe ens vam disfressar d’ “Internet Segura”. Hi havia policies i hackers. Els mossos d’esquadra eren: la Nuria,bla Sofia, el Joel, el Javi, l’Arnau, la Mariona, la Carla, la Martina i la Clàudia, que era una espia. Els hackers amb careta d’Anonymus eren: el Bru, el Roger, el Guillem, el Cristian i jo.
Primer ens van trobar a la classe i ens vam fer fotos al passadís i al pati. Després ens vam trobar totes les classes al gimnàs per rebre al Carnestoltes. Més tard vam fer una rua per la carretera i el carrer Serra. Ens vam trobar amb el cucut dels nens petits i vam tornar cap a l’escola per esmorzar tots junts al pati.
A la passarel·la vam fer una representació d’ Internet Segura. Els hackers sortien a la passarel·la i feien veure que hackejaven i va sortir l’espia i va informar als mossos d’on estaven els hackers. Llavors va sortir la poli i els van rodejar per detenir-los, però els hackers es van escapar...



dilluns, 12 de febrer del 2018

CLONACIÓ DE MACACOS A LA XINA


Zhong Zhong i Hua Hua      Autor: Guillem JJJJJJ

A Xina van clonar dos micos el Zhong Zhong i el Hua Hua. Van agafar l’ADN d’un  mico mascle  i  també van treure un òvul d’un mico femella, el van buidar d’adn i li van posar l’adn del primer mico .....................
Li van ficar tot a la panxa d’un mico  femella i van sortir el zz i el hh. El mico mascle era l ‘A,  la primera femella era la mico B i la segona femella  era la  C.
El Zhong Zhong i el Hua Hua són geneticament iguals que el mico a. TENEN EL MATEIX ADN
vam veure un infok que deia que l’ADN era com un llibre.  cada pagina era una cosa del cos.
“Zongzong i huahua”  vol dir poble xines . Ara estan en una (gàbia de laboratori) amb joguines i  peluixos. Estan a l’ institut de neurociències de Shanghai, a la Xina.
no son bessons perquè no van néixer el mateix dia però son genèticament  iguals. es van crear a base de una transferència nuclear de cèl·lules somàtiques. aquest  truco ho van fer fa uns anys amb l’ovella dolly .
Els científics  Han trigaT 3 anys. es un procés   molt difícil.  28 casos fallits de micos i animals clonats. ARA Podran estudiar malalties com al càncer però encara han de saber com ho poden fer . podrien frenar les extincions animals com: el tigre Blanc  o els rinoceronts  blanc s  etcètera.
JO PENSO QUE la clonació Els Fa igual físicament  pErÒ Els records no!!!
FiiiiiiiiJJJ

  

       

dimarts, 6 de febrer del 2018

VIATGE A LA LLUNA


VIATGE A LA LLUNA DE GEORGES MÈLIESJ      Autors: Roger Albors i Joel Dasí

George Mèlies va ser un optimista J  cinematogràfic que feia pel·lícules. Ell va ser un de les primeres persones que va fer pel·lícules amb efectes especials.
I la mes famosa es “El viatge a la Lluna” de 1902.
Tracta d’uns científics astrònoms que discuteixen de com podrien arribar a la Lluna. Llavors creen un canyó i alguns dels científics, entren a la boca del canó i els disparen cap a la Lluna i aconsegueixen arribar. A la Luna passen aventures com que quan estan dormint els hi neva a sobreJ, i després es van trobar uns marcians que els  ataquen i els capturen.
I LA FI HA VINGUT EN AQUEST MOMENT,              EN AQUEST INSTANT!!!!!!!!!!J

Aquí podreu veure la pel·lícula 






dijous, 1 de febrer del 2018

LÈMURS MADAGASCAR

LÈMURS MADAGASCAR       AUTOR: JOEL DASÍ BIGORDÀ

A classe vam veure un Infok sobre els lèmurs que és l’espècie que està en més perill d’extinció del món. Només viuen a l’illa de Madagascar
Hi ha 100 espècies diferents de lèmurs i 95 estan en perill. 
Han destruït molts boscos, les cases dels lèmurs, els tenen als hotels perquè els turistes els vegin, els tenen engabiats, els poblats els cacen perquè no tenen menjar i els caçadors furtius els maten.
Per evitar l’extinció s’han de fer les coses següents:

 No destruir mes boscos, plantar mes arbres, multar els caçadors de lèmurs, posar mes vigilants,  explicar a les escoles que els lèmurs no son animals domèstics, alliberar-los de les gàbies, curar els lèmurs malalts, afavorir els hotels que siguin respectuosos amb la natura, facilitar aliments als poblats perquè no cacin lèmurs.